Wątrobianka Eko-Rol

10.99 

Dodaj do koszyka
Produkt niedostępny
(Czekamy na dostawę. Dostawy są codziennie)
Produkt wymaga opakowania termicznego

Wątrobianka Eko-Rol - Skład

30%tluszcz wieprzowy*. 30%wywar. 13% wątroba wieprzowa*. 13%mieso z głów wieprzowych*. 10% skorki wieprzowe*. sól peklująca(azotyn sodu)- substancja konserwująca. przyprawy*.
Konserwant (azotyn sodu) jest dopuszczalny w ekologicznej produkcji mięsa. Gdyby go nie było, powstało by zagrożenie dla zdrowia ze względu na rozwój niezdrowej mikroflory, m.in. jadu kiełbasianego - chorobotwórcza toksyna / trucizna wytwarzana przez drobnoustroje w produktach mięsnych.

Aby producent otrzymał pozwolenie na zastosowanie konserwantu, musi wystąpić po zgodę do Wojewódzkiego Inspektoratu Jakości Handlowej Artykułów Rolno Spożywczych. Jeśli zgoda została wydana, wtedy producent musi przedstawić zgodę i skład do jednostki certyfikującej, która akceptuje skład zgodnie z Rozporządzeniem Unii Europejskiej i wtedy dopiero produkt otrzymuje certyfikat ekologiczny. Dopuszczalne ilości konserwantu nie są zagrożeniem dla zdrowia, jest to 50 ppm na 1 kg (50 ppm= 0.0499999999 gram/kg).

Wątrobianka Eko-Rol - Wartości odżywcze

Wartość energetyczna1317kJ/319kcal
Tłuszcz30g
Tłuszcz w tym kwasy11g
Węglowodany0.9g
w tym cukry<0.5g
Białko11g
Sól1.3g

Produkty świeże wysyłane są z wkładami chłodzącymi, które utrzymują niską temperaturę.